Operációkutatás
A kurzusban megismerheted a lineáris programozást, ennek érzékenység vizsgálatát, a szállítási feladatot és a hálótervezés témákat. Ezek elméleti részeit és láthatsz gyakorlatias példákat. Megmutatjuk az Excel Solver használatát is ezen feladatokra. A fáradtságos kézi számolás helyett rendelkezésedre bocsátunk egy online asszisztenst, mellyel a táblák számítása élvezet, gyerekjáték!
Matematika

Ez a kurzus négy gazdasági matematikai területen mutatja be a gazdasági modellezés alapfogalmait, néhány technikáját.

1.      A lineáris programozás, ami a gazdasági feladatok alap típusa: ebben a célunkat, a célfüggvényünket kívánjuk a bennünket korlátozó feltételek között maximalizálni. (Mint az életben! )

2.      Az ún. „érzékenységvizsgálat”, mely a paraméterek változtatásának hatásáról szól. 

3.      A szállítási feladat. Amikor adott (helyen elhelyezkedő) készletekből akarjuk a (szintén adott helyeken fellépő) igényeket - minimális költség mellett - kielégíteni. Nem gondolnánk, de ez is lineáris programozási feladatra vezet! Azonban nem azzal a technikával, hanem pici, (jól tanulható és számon kérhető) gondolatainkat algoritmusokba öntő kis technikákkal keressük meg az optimális megoldás(oka)t. 

4.      A „hálótervezés”, ami kisebb részfolyamatokból álló projekt időbeli ütemezésének gráfelméleti ismereteken nyugvó egyszerű, de hatékony technikája. Még a mindennapi életben is segíthet cégünk, csapatunk, családunk, (házépítés) … bármilyen csapat feladatainak hatékony időbeli ütemezésében.

A kurzus ára:
4.990 Ft
Megvásárolom
Bárhol, Bármikor
Mobil elérés
: Fizetős
: Csak regisztráltaknak
free: Ingyenes
Lineáris programozás
Szállítási feladat
Érzékenység vizsgálat
Tanulj meg mindent, amit lehet, amikor csak lehet, akitől csak lehet! Egyszer eljön az az idő, amikor hálás leszel ezért magadnak
Sarah Caldwell
Mondd el a véleményed az új oldalról!