ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

Jelen ÁSZF hatályba lépésének napja: 2018. május 25.

EASYMATHS Online Oktatási, Kommunikációs Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Cg. 15-09-062943

4400 Nyíregyháza, Kalevala sétány 51.

http://www.easymaths.hu/

 

I)               ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK CÉLJA, ELŐZMÉNYEK

Az Általános Szerződési Feltételek (”ÁSZF”) közted, mint Felhasználó és a szolgáltatást nyújtó EASYMATHS Kft. (”Szolgáltató”) között létrejövő szerződés részleteit tartalmazza.

Ha a www.easymaths.hu weboldalt (a továbbiakban: a „Weboldal”) használod, akkor köteles vagy elfogadni és betartani a felhasználási feltételek. Amennyiben ezekkel, vagy ezeknek egy részével nem értesz egyet, abban az esetben zárd be a böngésződnek ezt az oldalát és ne használd az easymaths.hu weboldalt.

I.1.) Felhasználónak minősül minden olyan természetes személy, vagy jogi személy, illetve személyes joga szerint jogképes szervezet, vagy egyéb szervezet, aki, vagy amely a weboldalt használja. A Weboldalon való regisztrációval, illetve a Weboldal által nyújtott bármely szolgáltatás igénybevételével a Felhasználó magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen ÁSZF-et, és egyúttal kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen ÁSZF változásait nyomon követi.

 

II)             A SZOLGÁLTATÁS RÉSZLETES LEÍRÁSA

 

II.1.)   A weboldal használata

A weboldalon található tananyagok három típusba sorolhatóak. Vannak bárki számára elérhető tartalmak, vannak regisztrált felhasználók számára elérhető tartalmak, és vannak előfizetéses tartalmak. A weboldalt úgy alakítottuk ki, hogy nagyon sok olyan tananyagot találj rajta, ami regisztráció nélkül is elérhető.

II.2.)   A regisztráció

Ha olyan tartalmak is érdekelnek, amelyek megtekintése regisztrációhoz kötött, akkor ezek megtekintése úgy válik lehetővé számodra, ha regisztrálsz a weboldalon. A Weboldalon díjmentesen lehet regisztrálni, amely után hozzáférhetsz a regisztráltak számára elérhető videós és írásos tananyagokhoz. A regisztrációhoz személyes adatok kezelése szükséges. Mivel a 16-odik életévüket be nem töltöttek személyes adatait csak szülői beleegyezéssel kezelhetnénk, ezért a regisztráció során kikötjük, hogy csak a 16-odik életévüket betöltöttek regisztrálhatnak a weboldalon. Ha még nem múltál el 16 éves, akkor kérd meg szüleidet, hogy ők regisztráljanak helyetted.  A regisztráció során meg kell adnod egy érvényes e-mail címet, ahova értesítő levelet küldünk és a levélben szereplő megerősítő link visszaigazolása után válik teljessé a regisztráció. Innentől válsz az oldal regisztrált felhasználójává.

A regisztráció egy speciális szerződésnek, úgynevezett távollévők között kötött szerződésnek minősül. Ez azt jelenti, hogy ha regisztrálsz a weboldalon, akkor egy szerződés jön létre közted és köztünk. A szerződés szövegét, ami egy az egyben megegyezik ezzel, amit most itt olvasol, elküldjük Neked a megadott e-mail címedre.

 

II.3.)   A tananyagok

A Weboldalon található ingyenes és regisztráltak számára ingyenes videós anyagokat korlátlanul megtekintheted a Weboldal saját lejátszóján keresztül, valamint ingyenesen elérhető írásos segédanyagokat is találsz az oldalon. Az előfizetéses tartalmak eléréséhez krediteket vagy tantárgycsomagokat kell vásárolnod. A videós tananyagokon kívül a weboldalon egyéb tananyagtípusok is megtalálhatóak, PDF-es segédanyagok, valamint a tantárgyak típusától függően excel vagy ppt vagy egyéb formátumú tananyagok.

 

II.4.)   A vásárlás

A vásárlás történhet bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással is, de tudnod kell, hogy ha bankkártyával vásárolsz, akkor a vásárlást követően azonnal hozzáférsz a tananyagokhoz, amire előfizettél, míg átutalás esetén ez legalább 3-4 munkanapot vehet igénybe.

A befizetésről minden esetben elektronikus számlát állítunk ki, amelyet e-mailben küldünk el Neked. A fizetős szolgáltatások igénybevételekor vedd figyelembe, hogy csak elektronikus számlát tudunk kiállítani.

Internetes vásárlások esetén a fogyasztókat 14 napos elállási jog illeti meg. Ez az elállási jog azonban a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom esetére – vagyis éppen erre az esetre, amiben most vagyunk – nem vonatkozik, ha a Szolgáltató a szolgáltatást a Felhasználó, kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Felhasználó a beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási/felmondási jogát. Mindez annyit jelent, hogy a megveszem gombra kattintva egy olyan internetes vásárlást indítasz el, ahol a jogszabály nem biztosítja számodra az elállási jogot.

A befizetéssel kapcsolatban reklamációt kizárólag negyvennyolc (48) órán belül tudunk elfogadni, ha ezzel kapcsolatban írsz nekünk egy e-mailt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A vásárlás során beszerzett kredites/fizetős videókat időkorlát nélkül bármeddig, de legfeljebb háromszor (3x) tekintheted meg. A visszatekerés nem számít újabb megnézésnek, azonban, ha bezárod a videó lejátszót, vagy kijelentkezel a videó nézése közben, akkor az egy (1) megtekintési alkalom elvesztését eredményezi. A videókra ezen kívül egy biztonsági időkorlát kerül beállításra, ami másfél (1,5) óra hosszú tétlenség esetén automatikusan kilépteti a Felhasználót a weboldalról. Az előfizetéssel rendelkező Felhasználók hozzáférést kapnak a külön számukra fenntartott írásos segédanyagokhoz is.

 

 

III)            A SZERZŐI JOGOK

A weboldalon található tartalmak mind szerzői jogi védelem alatt állnak.

A weboldal tulajdonosa és üzemeltetője az Easymaths Kft, a weboldalon található oktatási tartalmak szerzői jogi tulajdonosai a tananyagokat előállító szerzők, ezen tananyagokra az Easymaths kft a szerzőktől felhasználási engedélyt kapott a közzétételre, illetve felhatalmazást arra, hogy jogsértés esetén a szerzők nevében eljárhasson. A Weboldalon található tartalmak részének, vagy egészének másolása, azoknak akár analóg, akár digitális úton történő tárolása, rögzítése, újra előállítása, letöltése, szerkesztése minden esetben csak az Easymaths kft. és a Jogtulajdonosok együttes, előzetes, írásos engedélyével történhet. A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő felhasználása kizárólag az Easymaths kft. és a Jogtulajdonosok együttes, előzetes, írásos engedélyével történhet.

 

Ha ezen előírásokat, mint felhasználó nem tartod be, akkor amellett, hogy nem vagy többé jogosult a weboldal használatára, az ezek megszegéséből eredő minden kárért kizárólagos felelősséggel tartozol, így különösen, de nem kizárólagosan törölhetjük a felhasználói fiókodat, illetve minden egyéb intézkedést megtehetünk a szerzői jogok védelmében. A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő megosztása, nyilvánosság felé közvetítése, jogtalan használata, fájlmegosztó oldalakra való feltöltése vagy bármilyen más módon történő megosztása tilos.

 

 A szerzői jogi törvény értelmében a Szolgáltató vagy a Jogtulajdonosok követelhetik a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását; követelhetik a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől. Ezen kívül azt is követelhetik, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetve teljesítésében résztvevőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról. Követelhetik a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését; követelhetik a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszközök és anyagok, valamint a jogsértéssel előállott dolgok lefoglalását, meghatározott személynek történő átadását, kereskedelmi forgalomból való visszahívását, onnan való végleges kivonását, illetve megsemmisítését. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítést is követelhet. A törvényben szabályozott személyhez fűződő joga megsértése esetén a szerző a polgári jog általános szabályai szerint sérelemdíjat is követelhet. Jogtalan felhasználás esetén a jogsértő 10 000 forint / nap / mű, de minimum 150 000 Forint összegű jogdíj megfizetésére köteles.

 

IV)           KARBANTARTÁS, HIBAJAVÍTÁS

 

IV.1.)  Rendszeres karbantartás

 A rendszeres karbantartás miatti Szolgáltatás-szünetelésre (vagy korlátozásra) a szerver infrastruktúra, vagy szoftver alkalmazás karbantartása, felújítása, frissítése, cseréje, átalakítása miatt kerülhet sor. A szüneteléssel járó tervezett karbantartási munkálatokról a szünetelést 7 naptári nappal megelőzően előzetesen e-mailben, vagy hírlevélben, vagy a Weboldal információs felületén értesítünk. Ezek mellett előfordulhatnak nem tervezett karbantartások is, amikor valamilyen előre nem látható esemény miatt van szükség beavatkozásra. Ezeket a munkákat igyekszünk a lehető leghamarabb elvégezni.

 

A rendszeres karbantartás alkalmanként negyvennyolc (48) óránál nem lehet hosszabb. A rendszeres karbantartást Szolgáltató lehetőség szerint 20:00-06:00 óra között ütemezi.

 

 

IV.2.)  Hibabejelentés, hibajavítás

Szolgáltató a Szolgáltatásban észlelt hibák bejelentése céljából műszaki hibabejelentő szolgáltatást üzemeltet az alábbi elérhetőségen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Az e-mailben bejelentett hibát Szolgáltató rögzíti és nyilvántartásba veszi.

A műszaki hibabejelentés igénybevétele során Felhasználó az alábbi információkat köteles Szolgáltatóval közölni:

- a Felhasználó e-mail címe;

- a hiba/probléma észlelése során milyen érzékelhető jelenségeket tapasztalt.

Szolgáltató a hibabejelentést követően intézkedik a hiba kijavítása iránt, majd ezt követően a hiba kijavításáról Felhasználót e-mail-ben értesíti.

 

V)             FELHASZNÁLÓ NYILATKOZATAI, JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

 

V.2    Felhasználóként kötelezed magadat arra, hogy a kapott egyéni azonosítódat és jelszavadat harmadik személy számára nem teszed hozzáférhetővé. Az ennek megszegéséből eredő minden kárért kizárólagos felelősséggel tartozol.

 

V.3    Felhasználóként magadra nézve kötelező érvényűnek tekinted, hogy a Weboldalon található tartalmak részének, vagy egészének másolása, azoknak akár analóg, akár digitális úton történő tárolása, rögzítése, újra előállítása, letöltése, szerkesztése minden esetben a Szolgáltató és a Jogtulajdonosok előzetes, írásos engedélyével történhet. A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő felhasználása kizárólag előzetes írásbeli engedéllyel lehetséges. Az ezek megszegéséből eredő minden kárért Felhasználó kizárólagos felelősséggel tartozik, így különösen, de nem kizárólagosan Szolgáltató törölheti a felhasználói fiókot, illetve minden egyéb jogi intézkedést megtehet a jogsértés megakadályozásának érdekében. Szintén kötelező érvényű rád nézve, hogy a Weboldalon található tananyagokat harmadik fél számára nem teszed közzé, nem továbbítod, nem hozod nyilvánosságra, és további oktatási vagy kereskedelmi célra nem használod.

 

 

V.6    Felhasználóként elfogadod, hogy a Szolgáltató a Weboldalon található tartalmakért (pl. az online multimédia-alkotás/videó felvételek) nem vállal felelősséget, ezért amennyiben az adott felsőoktatási intézményben sikertelen vizsgát teszel, úgy a Szolgáltatóval szemben semmilyen kártérítésre, elmaradt haszon megtérítésére nem vagy jogosult a Szolgáltató felelősségét ezzel kapcsolatban kizárja. Ha ezt nem fogadod el, akkor ne használd a Weboldalt.

 

V.7    Felhasználóként felelős vagy a saját hardver és szoftver eszközeid megfelelő állapotáért és azért, hogy ezek alkalmasak az internet és a Weboldal használatára, illetve a tartalmak internetről történő fel- és letöltésére. A nem megfelelő internetkapcsolatból eredő hibákért és az ebből eredő esetleges károkért nem tudunk felelősséget vállalni és ezeket a károkat nem térítjük meg.

 

VI)           SZOLGÁLTATÓ NYILATKOZATAI, JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

VI.1.  A Weboldal és a Weboldalon található valamennyi tartalom, leírás, grafika, ábra a Szolgáltató és a szerzői jogtulajdonosok kizárólagos tulajdonát képezik. A Weboldal a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény szerinti szerzői jogi védelem alatt áll.

 

VI.2.   A Weboldalon található tartalmak nem minősülnek hivatalos felsőoktatási kiadványoknak. A weboldalt a saját felelősségedre használod. Az oldalon közzétett összes adat, információ, szoftver, oktatási anyag tartalmazhat hibákat. A weboldal használatával elfogadod, hogy a tartalmakat ezekkel a hibákkal együtt használod. Természetesen törekszünk ezen lehetséges hibák javítására, de erre garanciát nem vállalunk. A Szolgáltató a Weboldalon található tartalmak után nem vállal felelősséget, ezért Felhasználóként kijelented, hogy amennyiben az adott felsőoktatási intézményben sikertelen vizsgát teszel, úgy Szolgáltatóval szemben semmilyen kártérítési igényt nem érvényesítesz. A weboldalon található Tartalomért, annak bármely oktatási intézmény tananyagához való illeszkedéséért nem vállalunk felelősséget, az esetleges eltérésekből eredő kárt, veszteséget, elmaradt hasznot nem térítjük meg. Felhasználóként felelős vagy a saját hardver és szoftver eszközeid megfelelő állapotáért és azért, hogy ezek alkalmasak legyenek az internet és a Weboldal használatára, illetve a tartalmak internetről történő fel- és letöltésére.

 

 

VI.3   Az online multimédia-alkotások nyelvezete könnyed, fiatalos, szóhasználata eltér a felsőoktatási intézményekben tapasztalhatóaktól. Szolgáltató a szóhasználat miatt bekövetkező, mindennemű teljességgel elhatárolódnak, az csak szórakoztatás gyanánt történik. Szolgáltató kijelenti, hogy a Weboldalon található tartalmakkal senkit nem akarnak megbántani, vagy inzultálni.

 

VI.4   Szolgáltató - a Felhasználó szolgáltatási díjbefizetését követően - a kredit(ek) jóváírását indoklási kötelezettség nélkül, bármely esetben megtagadhatja, ha egyoldalú döntése alapján bármely olyan veszélyt észlel, amely hátráltathatja, veszélyeztetheti a Weboldal üzemelését, vagy az bármely okból kifolyólag jogszabálysértő lehet. Szolgáltató jóváírás megtagadását követően Felhasználó bankszámlaszámára - a tranzakciós, illetve egyéb kezelési költségek levonása után - visszautalja a befizetett díjat.

 

VI.5   A Szolgáltatás érdekkörén kívüli okból történő kimaradásáért, akadozásáért (pl. Felhasználói oldali internet-kapcsolat megszakadása, a világháló bármely okból történő üzem-, vagy szolgáltatási szünete) a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal.

 

VI.6   Szolgáltató nem vállal felelősséget a Weboldal és a hozzá kapcsolódó egyéb weboldalak folyamatos, hibamentes működéséért, vagy vírusoktól és egyéb kártevőktől való mentességéért. Szolgáltatót nem terheli felelősség a Felhasználó által a Weboldal használata során az interneten továbbított adatok esetleges elvesztéséért.

 

 

VII)          ADATKEZELÉSI IRÁNYELVEK

 

 VII.1 Elsődleges célunknak tartjuk személyes adataid kezelése során, hogy csak a valóban elengedhetetlenül szükséges adatokat kezeljük. Nézzük is meg, milyen adatokat kezelünk, mi az adatkezelés célja és meddig kezeljük ezeket az adatokat.

 

VII.2  A Szolgáltató által kezelt adatok köre, jogalapja és időtartama

 

A Felhasználó IP címe
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Szolgáltató jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: Az informatikai rendszer védelme és a weboldal biztonsága.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: Az utolsó látogatásától számított 15 napon belül.

 

Az IP cím azonosítására és tárolására az informatikai rendszereink védelme és a weboldal biztonságos működése miatt van szükség. Ha egy IP címről a weboldal biztonságos működését megzavaró tevékenységet észlelünk, akkor tiltólistára tesszük azt. Egy esetleges rosszindulatú tevékenység elhárítása és jogi úton történő rendezése ennek segítségével történik. Ha nem történt semmi rendellenes, akkor 15 napon belül töröljük, csak abban az esetben őrizzük meg, ha az adott IP címről valamilyen tiltott tevékenységet végeztél.

 

 

A Felhasználó neve és e-mail címe
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: Szerződés teljesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A felhasználó azonosítása a weboldal egyes szolgáltatásainak igénybevételekor.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A szerződés megszűnését követő jogi elévülési idő lejártáig.

A weboldal használata során a bárki számára tetszés szerint elérhető tartalmakon kívül a többi tartalom elérésének feltétele a regisztráció, ami egy speciális szerződés,az úgynevezett távollévők között kötött szerződés megkötését jelenti köztünk. A szerződés megkötésével, vagyis a regisztrációval létrejön a felhasználói fiókod. Annak érdekében, hogy biztosan csak Te férhess hozzá fiókod tartalmához, és a szerződés es jogviszony időtartama alatt be tudjunk azonosítani, szükségünk van a nevedre és az e-mail címedre. Ezzel fogunk tudni az oldalon tett látogatásod során egyértelműen beazonosítani.

A regisztráció során általad megadott név és e-mailcím csak a beazonosításodra és rendszerüzenetek küldésére használható fel, más célra nem. Amikor a regisztráció során, az elfogadom az ÁSZF-et négyzetre kattintasz, megfelelő tájékoztatáson alapuló és önkéntes akaratodat nyilvánítod ki, hogy neved és e-mailcímed megadásával és használatával létrejöjjön a regisztráció.

Ha a regisztráció során kifejezetten hozzájárulsz ahhoz is, hogy e-DM leveleket és hírleveleket kapj tőlünk, mert szeretnél elsőként értesülni a különféle kedvezményeinkről és fejlesztéseinkről, akkor átlagosan havonta egyszer vagy kétszer fogsz tőlünk kapni hírlevelet csupa hasznos információval. Természetesen erről bármikor leiratkozhatsz a hírlevél láblécében található leiratkozó gomb segítségével, vagy a saját adatok menüpontban.

 

A Felhasználó tanulmányi adatai (egyetem/középiskola neve, szak/évfolyam)
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A felhasználói igényekhez jobban igazodó szolgáltatás nyújtása.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Felhasználó hozzájárulása.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A hozzájárulás visszavonásáig.

Az előfizetés során, amikor kiválasztod, hogy pontosan melyik tananyagra fizetsz elő, opcionálisan megadhatod azt, hogy melyik egyetemre/középiskolába jársz és milyen szakra/hányadik évfolyamra. Ha megadod, akkor ezzel segíted a mi további munkánkat, hogy mely tananyagokat bővítsük és fejlesszük, a tananyagok fejlesztése során mely egyetemek tematikájára helyezzük a hangsúlyt. Ezeket az adatokat mi név nélkül, csupán a felhasználóneveddel összekapcsolva tároljuk.

 

A Felhasználó számlázási adatai
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A jogi kötelezettségnek való megfelelés.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A számla kiállításától számított jogszabályban előírt megőrzési időn belül.

Ha egy tantárgyunkra elő is fizetsz, akkor az előfizetés során meg kell adnod a nevedet és a számlázási címedet, mert ez fog szerepelni a számlán. Az interneten történő vásárlásoknál ezeket az adatokat meg kell adnod, ugyanis ez a jogszabályi előírás.  Mi ezeket az adatokat nem tároljuk, még a vásárlás napján továbbítjuk a szamlazz.hu (KBOSS.hu Kft.) részére, akik kiállítják Neked a számlát, amit aztán az általad megadott e-mailcímre elküldenek.

A szamlazz.hu szigorú adatvédelmi és biztonsági előírásoknak kell, hogy megfeleljen, adatvédelmi szabályzatukat itt találod meg:  https://www.szamlazz.hu/adatvedelem

 

VII.2  Az adatkezelő

Személyes adataid adatkezelője az easyMaths.hu weboldal szolgáltatásainak igénybevételekor a EASYMATHS Online Oktatási, Kommunikációs Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Cg. 15-09-062943), melynek címe: 4400 Nyíregyháza, Kalevala sétány 51. és kapcsolatba lépni itt tudsz vele: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kezelt adatok közül, amelyeket az oldal használata során megadsz nekünk, vannak olyanok, melyeket az adatkezelő saját szerverein tárol, míg vannak olyanok, melyeket harmadik fél tárol.

Az IP címedet és az e-mailcímedet tároljuk saját szervereinken. Bármikor van lehetőséged az e-mailcímet egy másikra cserélni a felhasználói fiókodban, vagy törölheted a teljes fiókodat, és ezzel együtt a nálunk tárolt minden adatot. Ebben az esetben az általad esetlegesen előfizetett kurzusaid elvesznek.

A számlázási adataidat nem mi tároljuk, ezt az előfizetés során továbbítjuk a számlát kiállító számlázz.hu (KBOSS.hu Kft.) részére, akik kiállítják Neked a számlát. Ezeket az adatokat jogszabályi előírás értelmében a vásárlástól számított 8 évig meg kell őriznünk. Ennek letelte után az adatok automatikusan törlődnek.

Bankkártyás fizetésed során megadott kártyaadataid adatkezelője már nem mi vagyunk, a fizetést a CIB Bank biztonságos rendszerén keresztül bonyolítod le.

Adataid kezelése során bármilyen kéréssel vagy panasszal fordulj bátran hozzánk ezen az elérhetőségen.

Amennyiben úgy érzed, hogy az adatkezeléssel kapcsolatosan nem megfelelően jártunk el, akkor Magyarországon a hivatalos szerv, amihez fordulhatsz a NAIH, ők itt érhetők el: https://naih.hu

 

VII.3  e-DM levelek küldése

Ha bepipálod, hogy feliratkozol e-DM levélre, akkor bizonyos időközönként olyan e-maileket fogsz kapni tőlünk, melyekben különböző információkkal látunk el téged az easyMaths.hu weboldalon található termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, valamint esetleges partner cégeink ajánlataival kapcsolatban. Kedvezményes vásárlási lehetőségekről, újabb tananyagok elérhetőségéről és egyéb hasznos dolgokról olvashatsz ezekben a levelekben. Általában havonta 1-2 ilyen levelet küldünk, de havi kettőnél semmiképp sem többet.

Azzal, hogy bepipálod a hírlevélre való feliratkozást, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló egyértelmű kinyilatkoztatást teszel, hogy beleegyezel a hírlevél és e-DM levelek küldésébe, valamint az ezen levelek küldéséhez szükséges személyes adatod, az e-mail címed kezelésére.

 

VII.4  Hogyan osztják meg adataimat harmadik féllel és pontosan kikkel?

 

Személyes adataid közül a regisztráció során megadott e-mailcímet és tanulmányi adatokat az easyMaths szerverén egy biztonságos adatbázisban tároljuk. A szervert a Port kft. ( https://webtar.hu ) üzemelteti. Lássuk, mihez férnek ők hozzá? Az informatikai rendszer védelme érdekében ők tárolják a weboldalra látogató felhasználók IP címeit. Amennyiben a Te IP címedről nem történik semmilyen rosszindulatú tevékenység, azt a látogatástól számított 15 napon belül automatikusan törlik. A Port kft., mint szerverüzemeltető a többi személyes adatodhoz már nem képes hozzáférni, ugyanakkor egy titoktartási megállapodás is köti őket, hogy semmit nem hozhatnak nyilvánosságra azon tartalmakból, amelyeket az easyMaths az ő szervereiken tárol.

 

A számlázás során szintén megosztjuk adataidat harmadik féllel. Az előfizetési folyamat során számlázási adataidat titkosított csatornán keresztül juttatjuk el a számlázz.hu, (KBOSS.hu Kft.) részére, hogy ők kiállíthassák Neked a számlát. Ezek az adatok átkerülnek hozzájuk, nálunk semmilyen nyoma nem marad. A számlázz.hu rendszerén keresztül azonban jogszabályi előírás miatt nekünk, mint Szolgáltató hozzá kell tudnunk férni számlázási adataidhoz és hozzáférést kell biztosítanunk a könyvelést végző személyeknek is, tőlük titoktartási nyilatkozatot kértünk, amely biztosítja adataid biztonságát.

Ezen eseteken kívül kizárólag hatósági kötelezésre adhatjuk át személyes adataidat harmadik fél részére.

 

VII.5  Sütik kezelése

 

A weboldalon tett látogatásaid során szeretnénk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményben részesülj. Vagyis minden oldal és tartalom villámgyorsan betöltődjön, a személyre szabott beállításaid pontosan úgy maradjanak mindig, ahogy legutóbb hagytad őket, és az igényeidnek megfelelő releváns tartalmat jelenítsünk meg. Mindezeket úgynevezett cookie-k teszik lehetővé. Nade mi az ördög az a süti?

Többféle süti is létezik.

Technikai sütik: Ezek olyan apró adatcsomagok a számítógépeden, amelyek segítik az oldal működését. Ahhoz kellenek, hogy egy gyors, modern és felhasználóbarát weboldalt tudjunk biztosítani Neked. Ezek nélkül sokkal lassabban, vagy épp egyáltalán nem működne a weboldal.

 Funkcionális sütik: A funkcionális sütik segítségével jegyezzük meg azokat a kis apróságokat, hogy milyen állapotban hagytad el legutóbb az oldalt, hogy amikor újra jössz, mindent pontosan ugyanúgy és ugyanott találj, ahol hagytad.

 Analitikus sütik: Ezeket különböző látogatói szokások megismerésére használják. Ezek segítenek abban, hogy a web fejlesztők jobban lássák, mi az, ami működik, és mi az, ami nem, és ennek megfelelően tudják a Ti igényeiteknek megfelelően fejleszteni a weboldalt. Abban is segít, hogy kiderüljön, mitől hatékony egy hirdetés vagy egy kommunikáció, egy másik pedig miért nem. Megmutatja a különböző oldalakon eltöltött időket, vagy éppen azt, miként jutottál el egy adott oldalra. Ezek ismeretében javítani lehet a weboldal szerkezetét, működését. Tehát segítenek olyan irányban továbbfejleszteni a weboldalt, ami még jobban megfelel a látogatói szokásoknak, még kényelmesebb használni. Segít képet alkotni arról, milyen eszközökről milyen földrajzi helyekről és napszaknak megfelelően milyen intenzitással néztek egy weboldalt, illetve milyen látogatási és visszatérési trendek alakulnak ki, mely oldalakról látogattok az adott oldalra. 

 

Jó tudni, hogy van különbség az egy munkamenetre érvényes sütik és az állandó sütik között. Az egy munkamenetre érvényes cookie csak addig él, amíg be nem zárod a böngészőt. Az állandó sütik tovább élnek, azok nem törlődnek automatikusan a böngésző bezárásakor. Nade miért maradnak ott, mi a jó ebben? Nos, ilyen állandó sütik például azok, amelyek segítik az oldal gyorsabb működését, megjegyeznek olyan dolgokat, amiket te állítottál be magadnak a weboldalon.

 

 

 

VIII)        ÁSZF HATÁLYA ÉS MEGSZŰNÉSE

 

VIII.1  Az ÁSZF hatálya és közzététele

 

 Ezek az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 2018. május 25. napjától határozatlan ideig vannak hatályban. Szolgáltató a jelen ÁSZF-et elektronikus formában közzéteszi a Szolgáltatás weboldalán, valamint a Felhasználó regisztrációja során a Felhasználó által megadott e-mail címre megküldi. A weboldal Felhasználójaként kötelezettséget vállalsz arra, hogy a jelen ÁSZF-et elfogadod, betartod és változásait nyomon követed. Amennyiben a jelen ÁSZF-et nem fogadod el, úgy nem vagy jogosult a weboldal használatára, illetve a Weboldal által kínált szolgáltatások igénybevételére. A Szolgáltató jogosult a jelen ÁSZF-et egyoldalúan bármikor módosítani. A módosított ÁSZF hatályba lépésének napja az a nap, amelyen a módosított ÁSZF publikálásra került a weboldalon. Az ÁSZF változásáról a Szolgáltató e-mailben értesítőt küld a weboldal minden Felhasználója számára. A felhasználási feltételek módosításának hatályba lépését követően a Weboldal használatára a módosított felhasználási feltételek vonatkoznak. A felhasználási feltételek megváltozásának elfogadását jelenti, ha a felhasználó a feltételek megváltozását követően nem kezdeményezi a szerződés felmondását.

 

 

 VIII.2  Felmondás

 

Ezen megállapodást a Szolgáltató és a Felhasználó között a Szolgáltató felmondhatja rendkívüli úton amennyiben a Felhasználó tevékenységével megszegi az ÁSZF valamely pontját, valamint felmondhatja rendes felmondással.

 

A rendkívüli felmondás esetén a Szolgáltató jogosult a Felhasználó fiókját előzetes tájékoztatás nélkül felfüggeszteni vagy törölni. Abban az esetben, ha a felhasználó díjköteles tartalmakkal is rendelkezik és ezek lejárati ideje a rendkívüli felmondás pillanatában még nem járt le a Felhasználó nem jogosult a Szolgáltató általi kártalanításra, így nem jogosult a tartalmak díjának számára történő visszatérítésére sem. A Felhasználó ezt tudomásul veszi.

 

Rendes felmondás esetén a Szolgáltató köteles a Felhasználót harminc (30) nappal korábban írásban értesíteni megnevezve a felmondás okát. Abban az esetben, ha a felhasználó díjköteles tartalmakkal is rendelkezik és ezek lejárati ideje a felmondási időn kívül esik, úgy a Felhasználó jogosult a Szolgáltató általi kártalanításra, amely semmilyen esetben sem haladhatja meg a Felhasználó által az érintett szolgáltatásra befizetett díjat. A Felhasználó ezt tudomásul veszi.

 

A megállapodás bármikor felmondható a Felhasználó részéről is, amennyiben kezdeményezi Fiókjának törlését. A törlést e-mailes megerősítéssel lehet végrehajtani, és tudnod kell róla, hogy a művelet nem visszavonható. A Fiók törlésével minden adatod elvész, beleértve az összes előfizetésedet is. Ebben az esetben semmilyen kártérítésre, veszteség vagy elmaradt haszon megtérítésére és díj visszafizetésre sem vagy jogosult. A Fiók törlésével kijelented, hogy ezt tudomásul veszed és elfogadod.

 

Amennyiben a felmondást követően ismét a weboldalra látogatsz, úgy azzal ismételten el kell fogadnod és be kell tartanod a weboldal felhasználási feltételeit.

 

 

VIII.3  Jogviták rendezése

 

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári törvénykönyv, valamint a vonatkozó hatályos magyar jogszabályok rendelkezései irányadóak. Amennyiben az ÁSZF valamely rendelkezése érvénytelennek bizonyulna, az nem érint a többi rendelkezés érvényességét, az érvénytelen rendelkezés helyébe automatikusan a jogszabályoknak megfelelő rendelkezés lép.

 

Bármely, a Felek közötti jogviszonyból eredő, vagy azzal kapcsolatos jogvitát - beleértve az annak létezésére, érvényességére, vagy megszűnésére vonatkozó kérdéseket is - a Felhasználó és a Szolgáltató igyekeznek bírósági úton kívül, tárgyalásos úton megoldani. Amennyiben ezen eljárás a tárgyalások bármely Fél általi kezdeményezésének időpontjától számított harminc napon belül nem vezet eredményre, Felek a jelen szerződésből eredő jogvitáik rendezésére a pertárgy értékétől függően hatáskörrel rendelkező, illetékes bírósághoz fordulnak.

 A jelen ÁFF-fel érintett jogviszonyra a magyar jog szabályai kizárólagosan irányadók.

 

 Bármely, a Felek közötti jogviszonyból eredő, vagy azzal kapcsolatos jogvitát - beleértve az annak létezésére, érvényességére, vagy megszűnésére vonatkozó kérdéseket is - a Felhasználó és a Szolgáltató igyekeznek bírósági úton kívül, tárgyalásos úton megoldani. Amennyiben ezen eljárás a tárgyalások bármely Fél általi kezdeményezésének időpontjától számított harminc napon belül nem vezet eredményre Felek a jelen szerződésből eredő jogvitáik rendezésére a pertárgy értékétől függően alávetik magukat a Nyíregyházi Városi Bíróság, illetve a Nyíregyházi Törvényszék kizárólagos illetékességének.

 

 IX) VIS MAIOR

 

IX.1   Egyik fél sem felelős a másik fél felé bármely késedelem, vagy mulasztás esetén, amennyiben az olyan ok, feltétel, vagy elháríthatatlan esemény miatt következik be, mely a Felek akaratától, cselekedeteitől és személyétől független (mint például háború, felkelés, munkabeszüntetés, természeti katasztrófa stb.), amennyiben e körülmények a Szerződés aláírását követően keletkeznek és amennyiben erről a lehető legrövidebb időn belül értesíti a másik felet.

Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében.
Edgar Allan Poe
Mondd el a véleményed az új oldalról!