Operációkutatás
A kurzusban megismerheted a lineáris programozást, ennek érzékenység vizsgálatát, a szállítási feladatot és a hálótervezés témákat. Ezek elméleti részeit és láthatsz gyakorlatias példákat. Megmutatjuk az Excel Solver használatát is ezen feladatokra. A fáradtságos kézi számolás helyett rendelkezésedre bocsátunk egy online asszisztenst, mellyel a táblák számítása élvezet, gyerekjáték!
Matematika

Ez a kurzus négy gazdasági matematikai területen mutatja be a gazdasági modellezés alapfogalmait, néhány technikáját.

1.      A lineáris programozás, ami a gazdasági feladatok alap típusa: ebben a célunkat, a célfüggvényünket kívánjuk a bennünket korlátozó feltételek között maximalizálni. (Mint az életben! )

2.      Az ún. „érzékenységvizsgálat”, mely a paraméterek változtatásának hatásáról szól. 

3.      A szállítási feladat. Amikor adott (helyen elhelyezkedő) készletekből akarjuk a (szintén adott helyeken fellépő) igényeket - minimális költség mellett - kielégíteni. Nem gondolnánk, de ez is lineáris programozási feladatra vezet! Azonban nem azzal a technikával, hanem pici, (jól tanulható és számon kérhető) gondolatainkat algoritmusokba öntő kis technikákkal keressük meg az optimális megoldás(oka)t. 

4.      A „hálótervezés”, ami kisebb részfolyamatokból álló projekt időbeli ütemezésének gráfelméleti ismereteken nyugvó egyszerű, de hatékony technikája. Még a mindennapi életben is segíthet cégünk, csapatunk, családunk, (házépítés) … bármilyen csapat feladatainak hatékony időbeli ütemezésében.

A kurzus ára:
4.990 Ft
Megvásárolom
Bárhol, Bármikor
Mobil elérés
: Fizetős
: Csak regisztráltaknak
free: Ingyenes
Lineáris programozás
Szállítási feladat
Érzékenység vizsgálat
Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset is tud.
Széchenyi István
Mondd el a véleményed az új oldalról!