Matek 2 Sablon
A valószínűségszámítás ma életünk szoros részévé vált anélkül, hogy tudnánk róla. Az időjárás előrejelzésén át a biztosítási díjak, sőt még a kávébab tőzsdei árának a megállapításáig minden összefügg a valószínűségszámítással. Ez a kurzus bemutatja a valószínűségszámítás legfontosabb elemeit, a dobókockától egészen a diszkrét és folytonos eloszlásokig, az egy és többdimenziós eloszlás- és sűrűségfüggvényekig.

A kurzus a sorok témakörével kezdődik, majd foglalkozunk az integrálással, ezt követően a valószínűségszámítás rejtelmeibe merülünk. A valószínűségszámítás alapjai a szerencsejátékok körül keresendők. Innen fejlődött ki az a mára nagyon összetetté vált tudomány, ami mostanra a mindennapi élet egyik nélkülözhetetlen kelléke. Az alapoknál kezdjük, megnézzük a klasszikus valószínűségszámítás kedvező/összes elvén alapuló számításait, aztán megismerkedünk egy érdekes ténnyel, miszerint a valószínűségek nem állandók, örökérvényűek, hanem bizonyos tények hatására hajlamosak megváltozni. Az ezzel foglalkozó Bayes-tétel után megismerkedünk a valószínűségi változókkal, amik lehetővé teszik a valószínűségek és események matematikai modellezését. Ehhez bevezetünk függvényeket, úgynevezett eloszlás- és sűrűségfüggvényeket. Ezek után megnézzük mi az a várható érték és szórás, áttekintjük a fontosabb becsléseket. Ezt követően jönnek a legfontosabb valószínűségi eloszlások, a Binomiális, Hipergeometriai, Poisson, Geometriai, Egyenletes, Exponenciális és Normális eloszlás, majd többváltozós valószínűségek következnek.

A kurzus ára:
4.990 Ft
Megvásárolom
Bárhol, Bármikor
Mobil elérés
Segédanyagok
: Fizetős
: Csak regisztráltaknak
free: Ingyenes
ELOSZLÁS, ELOSZLÁSFÜGGVÉNY SŰRŰSÉGFÜGGVÉNY
NEVEZETES VALÓSZÍNŰSÉGI ELOSZLÁSOK, BECSLÉSEK
KÉTVÁLTOZÓS VALÓSZÍNŰSÉGI ELOSZLÁSOK
Tanulj meg mindent, amit lehet, amikor csak lehet, akitől csak lehet! Egyszer eljön az az idő, amikor hálás leszel ezért magadnak
Sarah Caldwell
Mondd el a véleményed az új oldalról!