Mechanika I. - Statika
Tanuld meg a statikát könnyedén, feladatmegoldásokon keresztül.
Mechanika

A mechanika a gépész- valamint építészmérnöki tanulmányok egyik legfontosabb alappillére. Több tantárgy is épül az itt megszerzett ismeretekre. A különböző tervezési feladatok nélkülözhetetlen matematikai és fizikai alapját képezi. A mechanika I., azaz a statika tantárgy a statikus, vagyis a nyugvó testek vizsgálatával foglalkozik.

 

A kurzus elején rendbe teszünk pár dolgot, ami középiskolai tanulmányaitok alapján matematikából és fizikából már ismerős lehet. Ezek után különböző erőrendszerek eredőjének a meghatározását fogom számítással, majd szerkesztéssel bemutatni. Komolyabban megismerkedünk a nyomaték vektorral. Megtanuljuk, hogyan kell különböző testeket kiegyensúlyozni, illetve több féle tartószerkezet támasztó erőit meghatározni. Ezek után elérkezünk a statika legfontosabb témaköréhez. Gyakorlati példákon keresztül megtanulhatjátok az igénybevételi ábra készítés minden fortélyát. Természetesen eközben megbeszéljük részletesen, hogy egyáltalán mi is az az igénybevétel és milyen fajtáit különböztetjük meg. Továbbá az igénybevételi függvénnyel is megismerkedünk, bemutatom, hogyan tudjuk felírni egy-egy tartó igénybevételi függvényeit. Mindezek után a rácsos tartók világába is betekintünk. Végül a keresztmetszeti jellemzők, súlypont és a különböző másodrendű nyomatékok meghatározásával fogunk megismerkedni.

A kurzus ára:
4.990 Ft
Megvásárolom
Bárhol, Bármikor
Mobil elérés
: Fizetős
: Csak regisztráltaknak
free: Ingyenes
Igénybevételi ábrák
A jó tanítás interaktív, egyénileg vonja be a gyereket a folyamatba, s minden érzékre hat, vagyis megfelel a gyerek személyiségének.
Malcolm Gladwell
Mondd el a véleményed az új oldalról!